Corpuri străine

Se înghesuie să-mi spargă bariera de piele și să mă invadeze. Se simte ca un adevărat atac. Ieri în timp ce mă chinuiam la lumina a trei lămpi orbitoare să scotocesc cu un ac aproximativ dezinfectat în stratul superficial al pielii, să fac șină liberă prin care să iasă 0.5mm, da, exact, milimetri, abia-l vezi cu ochiul liber, de așchie, de fapt un fragment de așchiuță, după ce în după-masă devreme mai scosesem una, mai mare și mai neadâncă, pe care am forțat-o ușor afară pe drumul de intrare, am avut revelația că sunt străpunsă aleator și neașteptat, deja de două zile, de corpuri străine.

Ieri două așchii intrară așa, șmecherește și ireal de ușor, pe dosul degetului în timp pusesem galeș mâna pe clanță să intru. Nici măcar una, ci două, pe același deget, ca săgețile! Le-am atacat repede înapoi, dar o fărâmă a rămas, spre seară deja se făcuse micuța pernă inflamatorie, un heirup de grup celular care-și suflecau mânecile să-o scuipe afară. Le-am ajutat eu cu acul, că știam că deja azi dimineață avea să fie dureroase și deranjante în tot ce aveam de făcut cu mâna stângă. Se pare că pe poartă intru cu stânga.

Și alaltăieri un păr s-a decis să crească invers. O fi fost de al meu, dar tot străin se cheamă dacă o ia pe unde nu are ce căuta. Se face ditamai chistul, roșu, amenințător, dureros. Îl contemplu și mă întreb cum naiba m-am ales cu așa ceva. Procedurile de urgență, baie lungă, se înmoaie pielea, acid salicilic și răbdare, pănă s-a copt destul și-a decis să iasă cu tot bagajul afară. Drenare fiziologică. Dureros, am zis? Rană deschisă. Dezinfectante, creme. Mai stau așa sau să mă duc la doctor? Nu mă duc ușor la doctor. Aproape deloc. Mai stau să văd dacă a ieșit tot, dacă se închide. Dacă o ia de la capăt și nu se lasă inflamația, m-oi duce. S-a lăsat, se vindecă.

A fost imposibil să nu fac paralela dintre firul de-a îndoaselea cu așchiile alea intrate ieri în mine. Ce vor toate corpurile astea străine să-mi zică? We want you, from inside out?

Comments:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s