Fotografii

Mi-am dat seama că nu am nicio fotografie din copilărie. Toate au rămas la ai mei, probabil sunt în același sertar în care au stat de când mă știu. Când eram mică mă prindea deodată pofta să le privesc, era ritualul celor 2 sertare mici, de la oglinda din dormitor, care-mi lua toată ziua. Sau ce înțelegeam eu prin toată ziua, probabil că îmi făceam de lucru până venea cineva acasă.

Mă așezam pe jos, scoteam toate pozele și le examinam una câte una. Mă uitam atunci cu curiozitate la pozele în care apăreau mama și tata, de când erau tineri și eu nu mă născusem. Fotografiie de nuntă, rochia de mireasă, cu buline, a mamei. Tata… cu o floare uriașă la rever. Mama presărându-i sclipici în păr. Niște tineri ce nu-i cunoșteam. Ceva ce se petrecuse înainte să exist. Mă fascina. Veneau din altă lume, purtau alte haine, unele răbufnind exotic. Nu le pricepeam. Tata cu o mitralieră. Mama cu buricul gol și voal pe față, de după care i se vedeau doar ochii.

Acum mi-aș petrece iar o zi întreagă cu sertarele cu poze, mirosind a ceva indefinit, parfum și lemn împreună. De data asta căutând pozele cu mine, de când eram copil. Ce copil am fost? Ce ziceam? De ce nu mi-au păstrat niciun desen de atunci?

Comments:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s