I couldn’t let go

E întotdeauna atât de mult de spus doar despre o secundă, ce să mai vorbim de minute întregi de interacțiune. E întotdeauna imposibil să pui totul în cuvinte, și din cauza cantității uriașe de informații, și din cauza subtilităților ce scapă descriptivului sau analiticului, intrând în domeniul poeticului, al sugestiei, al meta-înțtelegerii. Și nimeni nu scrie foi de observație în versuri, cel puțin nu cele aceptabile într-un sistem ce vrea definiții, cuvinte ce prind zdravăn în căuș realitatea. Posibila realitate.

Am rămas din nou târziu în birou încercând să explic, obiectiv, precum o cameră ce filmează impersonal, fluxurile interminabile din dansul interacțiunii, dans cu pași necunoscuți dinainte, dar pe care-i adaptezi din mers, încercând pe de o parte să nu calci pe picior, încercând pe de altă parte să nu te lași complet furat de transa unei armonii din care să nu poți să mai ieși și care să te orbească, să te pună definitiv doar pe o pistă. Iar asta e cea mai periculoasă capcană, să intri pe o pistă și nicio altă informație care nu corespunde ipotezei tale, devenită lege, să nu te mai întâlnească. Pentru că te-ai închis la tot ce nu mai corespunde construcției tale, convingerilor tale despre omul din fața ta.

Cum să descrii în cuvinte tot ceea ce vede ochiul camerei, o cameră magică, care prinde și gesturile fine, aproape imperceptibile, care prinde și zbârnâitul ascuțit al aerului dintre noi, deodată transformat în săbii? But I couldn’t let go, I tried. I tried, până când sub greutatea multora cuvinte, m-am oprit. Nu poți explica tot ce-ai trăit în câteva minute. E mult prea mult. Poți sintetiza, poți concluziona, dar întotdeauna va rămâne mult nespus. Mult de nespus, pentru că țesătura cuvintelor e străvezie și laxă, și multă viață, poate mai multă decât cea prinsă în cuvinte, se află tocmai în golurile dintre ele.

Comments:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s