The Kominsky Method

Doar o primă serie făcută. 8 episoade. Le-am văzut pe toate în două seri, una de weekend, ceea ce contează, mai mult loc pentru episoade.

Bun serial. Michael Douglas and Alan Arkin fac o pereche excelentă. Despre primul auzisem, despre al doilea nu prea, deși îmi pare cunoscut un pic. Joacă doi bătrâni singuri, unul fustangiu divorțat de 3 ori, celălalt recent văduv după iubirea și căsnicia lungă de-o viață. Se au unul pe altul, dincolo de suprafața grumpy, e căldură. Și frica de moarte, de boală, de singurătate, ce-i leagă prin fire văzute, simțite clar, la lumina zilei, de înmormântarea recentă, de diagnostice noi, de evadarea într-o idilă, o ultimă idilă ce confirmă virilitatea încă prezentă.

Se pare că audiența, care-o fi aia, e în descreștere și nu-s perspective prea bune ca să mai facă o nouă serie. Eu aș fi votat pentru.

Am remarcat că dicția la Michael Douglas lasă de dorit, pronunția e deseori neclară, împiedicată, ca sub influența alcoolului. Pronunța și când era tânăr așa? Sau e ceva recent, poate de la boala esofagiană și tratementul aferent? Avem clar o pătură privilegiată, cea care se vindecă de AIDS sau de cancer esofagian. Pentru oamenii de rând încă boli incurabile.

Comments:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s